Fakta om orgasmen

I modsætning til troen er der ikke meget forskel på kvindelige og mandlige (ejakulation) orgasmen. I vores artikel har vi samlet en række interessante ting i denne henseende.

Ansigtsudtryk

Hvordan vores ansigt ser ud under orgasme afhænger af impulser som vi har oplevet og intensiteten. Der er tilfælde til både mænd og kvinder, når orgasmen er mere intensiv end andre gang. Vi kan se som eksempel en pornofilm hvor pigerne ligger stor vægt på den oplevede orgasmen. Nogle gang skriger de næsten af glad og andre gang nyder de øjeblikket med lukkede øjner. Ifølge forskningsresultater er lodret stræk ansigt karakteristisk for vestlig kultur og modsætning til det er smilende mund og lukkede øjne typisk for østlig kultur.

Orgasmen og hovedpinen

Orgasmen ikke kun lindrer hovedpinen, men i nogle tilfælde er det grunden til det. Der er nogle mennesker med migræne som har orgasmen er løsning til hovedpinen. I modsætning til dem er der nogle uheldig mennesker, der får hovedpine på grund af orgasmen.

 Kan man være syg af orgasmen?

Man kan ikke være bogstavligt talt syg af orgasmen, men alligevel nogen bliver syg af det.  Symptomet af sygdommen efter orgasmen kan være meget forskellige: allergiske reaktioner og næsten alt kan ske, i svære tilfælde kan det vare op til en uge.

Oplevelsen af orgasmen

Selv om der er mange forskelle mellem mandlige og kvindelige orgasmer, tyder resultaterne af forskningen på, at mennesker uanset køn beskriver deres oplevelser på samme måde. Ifølge beskrivelser af orgasmerne kan man ikke skelne mellem de to køn. Dette skyldes nok, at hjernens processer i orgasmen ser ud til at være meget ens.

Er orgasmen mulig uden sexuel stimulation?

Nogle mennesker kan få orgasme uden stimulation. Videnskaben har ikke kontrolleret at i sådanne tilfælde  går lignende proces i vores krop, som når vi får orgasme med stimulering af kønsorganer, men vi ved af en række tilfælde, hvor stimulering af brystvorterne var nok til orgasme.

Eksisterer flere forskellige orgasmer?

Nej, da alle orgasmer er jo samme. De fleste kvinder siger at der er nogle orgasmer som er mere intensiv som de andre, og nogle orgasmer er mindre intensiv end de andre. Kvaliteten af orgasmen er påvirket af mange ting, for eksempel hvor stor seksuel lyst er, partner, følelser, eller seksuel spænding på grund af  en ny seksuel oplevelse.

Vi har heller ikke altid orgasme

Overraskende mange mennesker er ikke klar over at hvor ofte deres partner har orgasme. Ifølge statistik mændene oftere tager fejl end kvinderne. Ca. seks procent af kvinderne skønner for lidt angående deres partners orgasmer, ifølge otte procent har deres partner oftere orgasme end i virkligheden. Sytten procent af mændene synes deres partner har sjældnere har orgasme, og femogtyve procent af dem synes har deres partner oftere orgasme end i virkligheden.

Alt i alt kan man sige at orgasmen er en smuk oplevelse, men det er resultatet af mange forskellige komponenter, og det er meget vigtigt for begge personer kan opleve det på samme måde som den anden. Hvis vi koncentrerer om hinanden, så kan alle være en del af denne glæde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s